О нама

Самостално предузеће које се бави пружањем пијачних услуга постоји у Лесковцу од 1958. године, под именом ’’Тржница’’ – Лесковац. У 1962. години „Тржница„ се спаја са „Чистоћом“ и настаје Радна организација “Комуналац“, који се касније спаја са осталим предузећима који се баве комуналном делатношћу у ЈП “Комрад“- Лесковац. Средином 1985. године поново је формирано предузеће „Комуналац“ у чијем је саставу био и сектор за пијачне услуге. Од 01.01.1992. године формирано је Јавно предузеће за пружање пијачних услуга “Пијаца“ – Лесковац, и под тим именом, предузеће ради и данас.

Поверену делатност обављамо на следећим локацијама:
Пијаца бр. 1 је пијаца комбинованог типа која се састоји од зелене пијаце и робне пијаце и налази се на адреси Јужноморавских бригада бр. 100. Укупна површина пијаце износи 1,750 метара квадратних, и на њој се налази 783 пијачних тезги различитих намена. У млечној хали површине 300 метара квадратних се налази 7 расхладних витрина.

Зелена пијаца бр. 2, је наткривена пијаца смештена на адреси Краља Петра Првог бб. на површини од 1880 метара квадратних. На њој се налази 100 тезги за промет пољопривредним производима, 6 тезги намењених за трговину цвећем, као и осам тезги за промет робом широке потрошње. У млечној хали површине од 180 метара квадратних се налази 18 расхладних витрина.

Зелена пијаца бр.3 смештена је у улици Николе Скобаљића бб. На површини од 2849 метара квадртатних се налазе 137 пијачних тезги.

Робна пијаца бр. 4 се налази на адреси-Краља Петра Првог бб . и заузима површину од 2520 метра квадратних. На пијаци се налазе 255 тезге.

Кванташка Пијаца се налази на локацији Бунибродске ливаде, и на њој се на површини од 20.500 метара квадратних обавља трговина пољопривредним производима на велико. Пијаца поседује модерну опрему, колску вагу, видео надзор са осам камера на улазу у пијацу, по дубини пијаце и у малопродајним објектима.

На истој локацији се налази и Сточна Пијаца, која заузима 15.000 метара квадратних пошљунчане површине. Пијаца ради само петком и суботом, а осталим данима се капацитети ове пијаце по потреби користе за Кванташку пијацу.

Мини пијаца у насељу Дубочица, налази се на адреси Милентије Поповића бб и располаже са 20 тезги, и мини млечном халом са 2 расхладне витрине.

Делатност трговине на мало обављамо у три објекта, два на Кванташкој пијаци на локацији Бунибродске ливаде и у једном објекту на Зеленој пијаци бр.1.

Управа Јавног предузећа налази се на адреси Краља Петра Првог бр. 26/В.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *